Ce au povestit Vasile și Eftimie de la Times New Roman Comunității West Gate

Eftimie și Vasile de la Times New Roman au fost invitații Comunității West Gate la conferința de ieri. Ne-am bucurat să-i cunoaștem și să aflăm mai multe despre cel mai accesat site de umor din România. 

Ne-au explicat că fac glume pe seama corporatiștilor, pentru că și ei sunt un fel de corporatiști. Lucrează într-o clădire de sticlă, au cartele de acces, program de 8 ore. Au, totuși, un alt mod de lucru. Despre cum lucrează, ce glume au făcut și cum au fost percepuți de-a lungul timpului, inclusiv despre amenințările primite, au povestit comunității West Gate.

Se așteptau să întâlnească niște oameni serioși, așezați pe scaune perfect aranjate, încruntați și deloc pregătiți să râdă cu ei. Dar au găsit o atmosferă relaxată, cu oameni destinși, așezați pe pouf-uri. A fost mai mult un schimb de experiență, o discuție liberă, prin care membrii Comunității West Gate au aflat ce înseamnă să lucrezi la Times New Roman și care este procesul creativ. Vasile și Eftimie și-au amintit o parte din cele mai de succes povești și glume, iar cei din sală i-au completat, arătându-le că sunt fani înrăiți. Împreună au decis că majoritatea glumelor sunt amuzante pentru că au mic dram de adevăr. 🙂

Cum e să lucrezi la Times New Roman?

“Stăm pe net toată ziua, citim și comentăm știrile zilei. De-acolo ne vin ideile”, ne-a spus Eftimie.  Nu contează a cui este ideea și cine o scrie. Contează că există. Și, odată ajunsă pe internet, devine virală. Și ne putem gândi cu toții la cel puțin un fake-news marca Times New Roman, dar poate mai greu ne aducem aminte de primul contact, atunci când am luat gluma în serios și am picat în plasă. Desigur că încă mai sunt oameni care fac acest lucru și de aici și numeroasele comentarii, dar și amenințări pe care le primesc băieții de la TNR. Iar amenințările vin mai ales când se atinge un subiect sensibil, cum ar fi patriotismul sau apartenența religioasă, dar și de la anumite vedete, care uită să ia în calcul ideea de satiră.

Cine sunt cele două personaje care au venit în West Gate?

Eftimie: Sunt oameni care spun despre mine că-s razbunator, dar lasă că ajung la mâna mea și le-arăt eu lor cum sta treaba. O actriță celebră mi-a spus că se vede pe fața mea că-s misogin. I-am explicat că-s mizantrop, eu nu fac discriminări.

Vasile: Bărbos, bonom, cu o experiență vastă în a fi obscur și nebăgat în seama pe internet. Am ajuns la TNR fiindca îmi plac umorul fără tabuuri, blasfemia, gramatica, frazele lungi & îmbârligate și, mai ales, să muncesc când alții sunt mahmuri, chiar dacă și eu sunt mahmur. P.S.: Am cel puțin o rudă la Vaslui. Fiți întelegători.

Ne-am bucurat să îi cunoaștem și de-abia asteptăm să îi revedem!

Te așteptăm pe pagina de Facebook Novo WEST GATE, unde poți afla ce evenimente și surprize pregătim!