Lucrări de artă impresionante, în West Gate Business District

În West Gate Business District bucuria și experiențele frumoase sunt prezente în fiecare săptămână. De această dată vă surprindem cu două lucrări impresionante, realizate de artistul Ciprian Istrate, special pentru noi.

În clădirea H5 puteți admira un mozaic impresionant, care simbolizează contopirea Soarelui și Lunii într-o singură ființă. Opera reflectă iubirea pasională a celor doi aștri, în așteptarea eclipsei, momentul în care se vor contopi. Astfel, devin o singură conștiință, iar rațiunea se unește cu emoția. Lumina rezultată va veghea asupra celor patru popoare primordiale ale umanității, care se găsesc la începutul existenței lor. Acest început este reprezentat prin ou, motivul spațial-arhetipal al nașterii spirituale.

 

west gate ciprian istrate

 

În cazul mozaicului din clădirea H4, Ciprian Istrate a imaginat temelia „orașului” ideal, un nucleu în jurul căruia se configurează o nouă realitate mai bună și mai interesantă. Structura acestuia este reprezentată de sine, casă, localitate, lume, univers. „Am căutat un vector unificator și integral al lumii fizice cu sfera trancendentă (Luna și emoționalul) pentru a descrie conceptul modern de spațiu, care își desfășoară proporțiile armonioase vii potrivit structurilor materiale. Dimensiunea suprastratificată și morfodinamică a gradientelor de compoziție și culoare, evocă creșterea și pulsația ritmată a omului prezent inăuntrul hipersistemului nou creat”, explică artistul.

 

west gate business district ciprian istrate

 

Vă așteptăm și pe pagina noastră de Facebook, unde vă ținem la curent cu toate noutățile și surprizele pe care le pregătim!