Vicontele Etienne Davignon, președintele Grupului Bilderberg, a vizitat în cursul zilei de astăzi primul parc verde de birouri din România, West Gate, care găzduiește sediile unor companii multinaționale precum Dacia Renault, Siemens sau Société Générale.

Președintele Grupului Bilderberg a vizitat West Gate împreună cu Liviu Tudor, proprietarul parcului de birouri și secretar general al Asociației Române pentru Clubul de la Roma.

Considerat a fi unul dintre principalii susținători ai proiectului Uniunii Europene, vicontele Etienne Davignon se află în România la invitația lui Liviu Tudor, pentru a prezida conferința organizată de Asociația Română pentru Clubul de la Roma, cu ocazia aniversării a 20 de ani de activitate.

“Vizita vicontelui Etienne Davignon în West Gate a fost o onoare pentru noi și în același timp o bună ocazie pentru domnia sa de a lua pulsul mediului de business din România. West Gate găzduiște companii de top din economia românească, cu afaceri de sute de milioane de euro și un număr total de peste 8.000 angajați”, a declarat Liviu Tudor, președintele Genesis Development, proprietarul parcului de birouri West Gate.

West Gate este compus din cinci clădiri de birouri, cu o suprafață totală de 75.000 de metri pătrați. Printre companiile care au sediul în West Gate se numără: Dacia Renault, Siemens, Ericsson, WNS, Société Générale, PPD (Pharmaceutical Product Development) România, Panasonic, Citibank, Alpha Bank, Carestream Health, Medicover și Accenture.

Parcul de birouri face parte dintr-un complex mixt, West Gate Park, care include și West Gate Studios, primul și cel mai mare campus privat din România. West Gate Studios este format din trei blocuri și totalizează 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii, în care locuiesc aproape 2.000 de studenți.

“West Gate Park a fost dezvoltat încă din anul 2007 având la bază conceptul de dezvoltare durabilă. Certificarea ca primul parc verde de birouri a fost încă un pas în această direcție și ne propunem să continuăm investițiile în implementarea celor mai noi tehnologii de sustenabilitate, atât pentru spațiile de birouri, cât și pentru unitățile de locuit”, a adăugat Liviu Tudor.

Primele patru clădiri de birouri ale West Gate au obținut certificarea BREEAM la începutul acestui an, urmând ca cea de-a cincea clădire, livrată în primul trimestru din 2013, să fie certificată după un an de funcționare, conform standardelor BREEAM. Investiția în fiecare dintre clădiri a oscilat între 15 și 20 de milioane de euro, la care s-au adaugat investițiile ulterioare pentru a obține certificarea BREEAM, cuprinse intre 1,5 și 3 milioane de euro per clădire.

Investițiile în calitatea spațiilor de birouri, precum și serviciile de facility management oferite, au condus în ultimul an la prelungirea a cinci contracte de închiriere, companiile Siemens, Panasonic, Accenture, WNS și PPD România alegând să rămână în West Gate încă cinci, șapte sau zece ani.