Proximitatea faţă de o staţie de metrou care să faciliteze accesul angajaţilor către birouri reprezintă „cheia succesului“ unui proiect office, în condiţiile în care dimineaţa şi seara, la orele de vârf, indiferent de zonă, toate străzile sunt blocate de maşini.

„Un birou are ca fundament apropierea de metrou. Cât de departe eşti de centru? Dacă mergi într-o oră aglomerată este la fel indiferent de unde eşti, pentru că tot oraşul este aglomerat, iar la o oră lejeră, sunt câteva minute în plus, atunci când vorbim de West Gate în comparaţie cu birourile de la Orhideea, Apaca sau AFI. Dacă vorbim de metrou, sunt trei staţii în plus deci din nou, câteva minute. Apro­pierea noului pol de noi nu ne pune în pericol şi de la noi nu va pleca niciun chiriaş“, a spus Liviu Tudor, preşedintele şi fondatorul companiei Genesis Property.

„Există două feluri de a te dezvolta – extrovertit, aşa cum competiţia noastră construieşte tot mai mult, iar noi, introvertit, prin investiţii în facilităţi în cadrul pro­prie­tăţilor pe care deja le deţinem. Aici vorbim de  investiţie într-o nouă pistă de aler­gare, o piscină, dar şi o parcare nouă cu 150-160 de locuri în care vom investi 200.000 de euro. Avem deja una pe termen lung, iar acum facem una pentru vizitatori şi angajaţi care nu au primit parcare de la angajator“, a spus Liviu Tudor.

Pentru noua parcare se va putea plăti pe oră, zi sau lună, în funcţie de tipul de abonament ales, în condiţiile în care nu toţi angajaţii au loc de parcare asigurat.

„Mulţi proiectează fără locuri de parcare şi fără a lua în calcul dorinţele angajaţilor. Se dezvoltă extrovertit, cu accent pe expansiune şi ignoră anumite detalii. Noi ne dezvoltăm cu accent pe nevoile angajaţilor care lucrează în clădirile noastre. Una dintre problemele cu care se confruntă aceştia este legată de găsirea unui loc de parcare dacă vor să conducă la birou. Noi vrem să le oferim această posibilitate, să închirieze cu ora, ziua sau luna. Niciun alt parc nu oferă acest lucru. Cel mai probabil în mai-iunie vom avea parcarea“.

Parcul de afaceri West Gate a deschis și o unitate de cazare de patru stele, printr-o investiţie de 500.000 de euro, care completează oferta de servicii dedicate companiilor chiriaşe şi familiilor studenţilor din campusul West Gate Studios.

„Vom extinde în continuare West Gate cu un proiect mixt. Am lansat deja licitaţia internaţională pentru concept. Va fi un mixt use special, cu focus pe birouri. Nu mall, nu apar­tamente. Va fi viitorul standard mon­dial în ceea ce priveşte proiectarea şi exe­cuţia unui business park, cum va trebui să arate un parc de afaceri în viitor“, a spus Liviu Tudor.

Citește continuarea pe zf.ro