Nimic nou in hub-ul office vest – dezvoltatorul Genesis Development, controlat de omul de afaceri Liviu Tudor, cu o avere estimată la 540 de milioane de lei, potrivit ediției din 2016 a Forbes 500, a rămas și în 2016 singurul jucător semnificativ din hub-ul office Vest.

Practic, acest hub a fost „inventat” de omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de clădiri de birouri, cu un portofoliu de 150.000 de metri pătrați, care a construit, între 2009 și 2013, ansamblul West Gate. Acesta cuprinde, pe lângă 75.000 de metri pătrați de spații office distribuiți în cinci clădiri, ansamblul West Gate Studios, primul campus studențesc privat din România.

Modelul de business sustenabil pe care l-a adoptat omul de afaceri încă din perioada anterioară crizei economice – Liviu Tudor spunea, în urmă cu ceva vreme, într-un interviu acordat „Forbes România”, că „atunci când marile chirii au fost puse la pământ, ale noastre au devenit sustenabile” – continuă să dea roade. Astfel, recent, parcul de afaceri deținut de Genesis Development a înregistrat semnarea celei de-a cincea extinderi consecutive a companiei Société Générale European Busines Services în două dintre cele cinci clădiri de birouri.

west-gate„În contextul în care se estimează o extindere de 200.000 mp a pieței de birouri în 2017, faptul că o companie de talia Société Générale a ales să își extindă birourile într-unul din parcurile Genesis Development reprezintă un atu pentru noi și ne confirmă capacitatea de a-i deservi pe măsura așteptărilor lor”, spune Liviu Tudor, președintele și fondatorul companiei Genesis Development.

Contractul cu Société Générale European Business Services pentru noul spațiu a intrat în vigoare la începutul anului 2017. Société Générale European Business Services utilizează 12.700 mp de birouri din cei 75.000 mp ai West Gate, spațiile fiind contractate până la sfârșitul anului 2021.

Citește continuarea pe Forbes.